24. 7. 2008

Loveless

...Loveless – the one without love...

Ďaleko za poslednými dedinami, za najvzdialenejšími horami na obzore, tam, kam už nevedú žiadne cesty a rozprestiera sa len čiery les, za tým lesom leží starodávny hrad.

Muž odsúdený žiť bez lásky. Žena, odhodlaná vyslobodiť ho z jeho rozhodnutia. Ale chce to vôbec? Chce jej pomoc? Nemyslím. Je sám. A chce zostať sám. On totiž nič iné nepozná. On pozná iba osamelosť. Pozná iba žiaľ. Sám sa tak rozhodol. Odsúdil svoju dušu na život bez lásky. Odprisahal, že už nikoho nikdy nebude milovať. Prečo za ním prišla? Prečo len? Prečo sa nechce dať odbyť? Prečo sa stále vracia k nemu, i keď neprejavil ani náznak záujmu? A prečo on tomu nezabránil? Prečo jej dovoľuje stále sa vracať? On ju o nič nežiadal, nič jej nedlhuje, nič nemusí ľutovať. No on zostáva s ňou. Prisahal, že nikdy viac nepocíti lásku, no ona sa nevzdala. Bojovala o jeho srdce a teraz patrí len jej.

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocitli ste sa na blogu venovanému mojej literárnej tvorbe



Na tomto blogu veľmi zriedka uverejňujem svoje podpriemerné literárne výtvory.

Ak aj vy píšete a myslíte si, že by sa to sem mohlo hodiť, neváhajte a pošlite mi to na adresu tilk@kyberpunk.org. O tom, čo bude zverejnené a čo nie, rozhoduje redakcia blogu, čiže ja.